Sayfalar

20 Mart 2015 Cuma

Bulgurlu Bakla





Bakla mevsimi başlıyor ve ben baklayı çok severim.  Klasik zeytinyağlı bakla dışında ne yaparım diye düşünürken içine biraz bulgur ekleyerek pişirdim. Son derece lezzetli ve doyurucu bir yemek ortaya çıktı. Bunu tek başına bir öğün olarak  da tüketebilirsiniz.


Malzemeler


  • 300 gr bakla
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1 adet soğan
  • Tuz,toz şeker
Üzeri için 
Sarımsaklı yoğurt

Yapılışı

1-Baklalar yıkayarak küçük parçalar halinde doğranır ve kararmamaları için limonlu suda bekletilir.

2-Soğanlar yemeklik olarak doğranır ve zeytinyağında hafifçe kavrulur. Buna süzülen baklalar eklenerek 5 dakika kadar kavurmaya devam edilir.

3- Daha sonra bulgur eklenir ve üzerini örtecek kadar su konulup tuz ve isteğe bağlı olarak toz şeker eklenerek kısık ateşte pişirilir.

4-Soğuduktan sonra servis tabağına alınır ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder