Sayfalar

26 Mart 2015 Perşembe

Pazılı Bulgur Pilavı







Geriye dönük baktığımda bulgur pilavı ile yapılan farklı tarifleri ne çok paylaştığımı gördüm:) Bulgur bizde   pirinç pilavından daha sık pişirildiği için farklı sebzeler ile güzel tarifler geliştiriyorum. Sebze sevmeyen çocuklar için de önereceğim bir tarifi  denemenizi öneririm.

Malzemeler


  • 10-15 yaprak pazı
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 su bardağı su
  • Tuz, Karabiber , Zeytinyağı


Yapılışı

1-Pazılar yıkanır ve ince ince kıyılır, Soğanlar yemeklik doğranır ve havuç rendenin iri tarafı ile rendelenir .

2-Doğranan soğanlar 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile 2-3 dakika kavrulur.Buna rendelenen pazı ve havuç eklenir birkaç dakika daha kavrulur.

3-Kavrulan sebzelere bulgur eklenerek kavurma işlemine devam edilir . Daha sonra sıcak su, tuz ve karabiber eklenerek kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir ve servise sunulur.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder