Sayfalar

24 Mart 2015 Salı

Tahinli Çıtırlar





Bugün sizlerle  son derece kolay ve çok lezzetli bir tarif paylaşmak istiyorum.  Bu tarif baklava yufkası ile yapılıyor ama baklava yufkasını ben açmıyorum::))  Artık birçok markette paketlenmiş olarak bulunan hazır baklavalık yufka ile yarım saatte hazırlayıp, pişirip servis edebileceğiz bir tatlı.


Ayrıca ertesi güne kaldığında da bile yine çıtır çıtır oluyor ama tabii sizin evde kalırsa:)

Malzemeler


  • 6 adet baklavalık yufka
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı

1- Tereyağı eritilir

2- Baklavalık yufkanın bir tanesi mutfak tezgahına konur ve üzerine  eritilen tereyağı bir fırça yardımı ile sürülür. Üzerine 2 yufka konur ve bununda üzerine eritilen tereyağı sürülür.

3-Bu 2 yufkanın üzerine üçüncü yufka konur ve bunun üzerine kaşıkla tahin gezdirilir ve bir fırça yardımı ile yufkanın her tarafına eşit olarak yayılır.

4-Üzerine toz şeker ve ceviz serpilerek yufkalar rulo haline getirilir. 

5-Rulo halindeki yufka 2-3 parmak genişliğinde kesilir ve yağlı kağıt serilen fırın tepsisine konur .

6-kalan 3 yufkaya da aynı işlem yapılır.

7-Fırın tepsisinde bulunan kesilmiş ruloların üzerine bir fırça ile eritilmiş tereyağı sürülür ve 180 derecelik fırında 15 dakika kadar üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir ve ılınınca servis edilir

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder