Sayfalar

30 Mart 2015 Pazartesi

Elmalı İrmikli tatlı



İrmikli,  sütlü ve elmalı bu tatlıyı seveceğinizi tahmin ediyorum. Son derece hafif bu meyveli tatlıyı hem misafirleriniz hem de ev halkı çok beğenecek. Aslında taban kısmı bazı malzemeler eklenerek hazırlanmış bir pamuk prenses tatlısı. Bunun üzerine elmalı bir sos onun üzerine de labne ile hazırlanan bir katman eklenerek hazırlanıyor.

Malzemeler

Taban kısmı

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 paket vanilin


Ara katman

  • 3 adet elma
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın


Üst katman

  • 1 paket labne (200 gr)
  • 1 paket pudra şekeri (250 gr)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık


Yapılışı

1-Öncelikle bir sos tenceresine Elmalar rendelenir ve toz şeker ile birlikte kapağı kapatılarak 5-10 dakika pişirilir. Ocağın altı kapatılmadan önce tarçın eklenir 2 dakika daha tarçın ile pişirilir ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.

2-Alt katman için Süt,toz şeker ve irmik bir tencere konur ve ağır ateşte sürekli karıştırarak pişirilir. Bu aşamada ocağın başından ayrılmayın.Karışım piştikten ve muhallebi kıvamına geldikten sonra krema ve vanilin eklenerek 1 dakika daha çevrilir ve kelepçeli bir kek kalıbına konularak soğumaya bırakılır. (kelepçeli kalıba koymamın sebebi kolay çıkarmak sizde yoksa borcamda da bunu yapabilirsiniz)

3-Soğuyan elmalı karışım, irmikli karşımın üstüne dökülür ve buz dolabına konularak 2-3 saat bekletilir.

4-Üst katman için  önce  labnenin suyunu süzmek için içine kağıt mutfak havlusu koyulan bir süzgeçte 1 saat kadar bekletin ve fazla suyunu alın . Sonra Tereyağ, labne ve pudra şekeri bir çırpa kabına alınır ve mikser ile krema haline getirilir. Buna tarçın ve dövülmüş ceviz eklenerek karıştırılır ve buzdolabındaki tarçın üstüne dökülür ve yeniden 2-3 saat dolapta bekleterek servis edilir. Benim önerim bir gün önceden yapmanızdır.

Aifiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder