Sayfalar

3 Mart 2015 Salı

Kremalı Kaşar Peynirli Poğaça






Kremalı bu tarifi görünce hemen denemek istedim. Gayet güzel, yumuşacık bir poğaça oldu. Ayrıca ertesi güne kaldığında bile yumuşaklığını kaybetmiyor.


Malzemeler

1 paket krema ( 200 gr)
1/4 su bardağı sıvıyağ
4 - 4,5 su bardağı un
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt

Yapılışı

1-Yumurtanın beyazı ve sarılı ayrılır. (Sarısı daha sonra poğaçanın üzerine sürülecek.)

2- Krema, yumurtanın beyazı,yoğurt, sıvıyağ bir çırpma teli ile çırpılır.

3-Bu sıvı karışıma rendelenen kaşar , elenmiş un ve kabartma tozu eklenir ve hamur yapılır.

4-Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar hazırlanır ve fırın tepsisine dizilir.

5- Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derecede 25-30 dakika pişirilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder