Sayfalar

6 Mart 2015 Cuma

Havuçlu Minik Toplar






Havuç bence tatlı olarak da çok güzel oluyor. Minik toplar halinde hazırladığım bu tarifin hem hazırlaması kolay hem de sunarken kesme paylaştırma sorunu yok::))) Çeşitli bloglarda benzer tarifleri incelediğimde onlar havuçları hiç su koymadan pişirmişler ama bence su konmadan havuçların pişmesi pek mümkün değil.  Birde ben ayrıca 2 kaşık lor ekledim. Bu da hafife bir yumuşak tat sağladı. Ben tarifte kakula kullandım ama bunu bulamazsanız sadece tarçın ve karanfil ile de yapabilirsiniz. Gelelim tarife

Malzemeler


  • 1 kilo havuç
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1/2 su bardağı Hindistan cevizi
  • 150 gr petibör bisküvi
  • 2 yemek kaşığı lor
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Kabuk tarçın,Toz tarçın,karanfil ve kakula
Yapılışı

1-Havuçlar temizlenir ve rendenin ince tarafı ile rendelenir.

2-Tencereye rendelenen havuçlar, su, toz şeker, kabuk tarçın, Karanfil ve kakula çekirdekleri konularak suyunu çekinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirilerek ılınmaya bırakılır.Bu sırada tereyağ da eklenerek erimesi sağlanır.

3-Ilındıktan sonra içinde kabuk tarçın ve karanfil parçacıkları alınır.Bisküviler ufalanır (ama un ufak yapmayın) Ceviz ve lor eklenerek yuvarlak şekiller verilir ve Hindistan cevizine bulanır.

İsterseniz hemen de yenir ama bence buzdolabında 2-3 saat soğuduğunda daha güzel oluyor.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder