Sayfalar

4 Ekim 2015 Pazar

Domates tozu ile kaşarlı poğaça




Naturelkanın domates tozu da eklenerek yapılan bu bol yeşillikli, kaşarlı poğaçanın dışı kıtır kıtır ama içi yumuşacık .  İsterseniz kahvaltı sofralarında , isterseniz çay saatlerinde, isterseniz çocuklar okuldan geldiğinde servis edeceğiniz harika bir poğaça.  Naturelka ürünlerine nereden ulaşabileceğinizi kendilerinin web sitesinde bulabilirsiniz

Malzemeler

1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1/2 su bardağu Natuelka domates tozu
1 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
3-4 dal dereotu ve maydanoz
1-2 adet taze soğan
100 gr rende kaşar

Yapılışı

Sıvıyağ, yoğurt ve yumurtanın beyazı bir çatal yardımı ile karıştırılır.

Bu karışıma un, domates tozu ve karbonat eklenerek biraz daha çatalla karıştırılır. Rendelenen kaşar peyniri, doğranmış taze soğan, dereotu ve maydanoz eklenir ve kısa bir süre elle yoğrulur.

Hafif yumuşak ve ele yapışan bir hamur olacaktır fazla un eklememizi öneririm. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde harcalar alınır ve yuvarlanarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine konur.(Burada elinize yapışırsa ara sıra elinizi ıslatarak yuvarlamaya devam edilir)

Üzerlerine yumurtanın sarısı sürülür ve 180 derecede 15-20 dakika pişirilir. Sıcak veya ılık olarak servis edilir.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder