Sayfalar

22 Ekim 2015 Perşembe

Pancarlı Şehriye Salatası





Pancarlı şehriye salatası hazırlaması çok kolay. Bu salatayı isterseniz yemeklerinizin yanında isterseniz çay saatlerinizde ikram edebilirsiniz.İçinde yeşillikleri kendi damak tanıda göre arttırıp azaltabilirsiniz veya isterseniz nane veya rokada ekleyebilirsiniz. Onlarla da gayet güzel oluyor

Malzemeler

1 su bardağı şehriye
2 adet haşlanmış pancar
1 su bardağı mısır konservesi
1 su bardağı küp doğranmış salatalık turşusu
2-3 adet taze soğan
5-6 dal maydanoz , 5-6 dal dereotu
Marul yaprakları
1 adet limon
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı



Yapılışı

Şehriye kaynar suya dökülerek haşlanır.Haşlarken isterseniz birazda varsa eğer pancar suyu da ekleyebilirsiniz.

Haşlanan pancarlar süzülür. Ilıkken üzerine zeytinyağı ve limon suyu eklenir. Küp şeklinde doğranan pancarlar,eklenir. Şehriye tamamen soğuduktan sonra mısır konservesi ve doğranmış salatalık turşusu eklenir. Taze soğan, dereoto ve maydanoz kıyılır. Yeşillikler ve tuz eklenir ve bir servis tabağına alınarak servis edilir

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder