Sayfalar

12 Ekim 2015 Pazartesi

Havuçlu kek




Havalar soğumaya başladığında ilk aklıma gelen keklerden birisi de havuçlu kektir. Bu kekin içine benim gibi tarçın dışında karanfil ve kakule de koymanızı öneririm. Bu saye de evin içine mis gibi kokular yayılacaktır. Bir de toz şeker olarak da yarısını esmer toz şeker yarısını beyaz toz şeker koyabilirsiniz. Ama esmer şeker yoksa da hiç sorun değil.


Malzemeler


  • 2 su bardağı rende havuç
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ceviz
  • tarçın.karanfil ve kakule
  • kabartma tozu 
  • vanilya özütü veya 1 paket vanilin
Yapılışı

Havuçlar rendenin ince tarafı ile rendelenir ve bir kenarda bekletilir.

Yumurta ve toz şeker krema kıvamına gelinceye kadar mikser ile çırpılır. Sıvıyağ ve yoğurt eklenir ve 1 dakika daha çırpılır

Karanfil ve kakule bir havanda dövülür ve mümkün olduğunca toz haline getirilir.

Sıvı karışıma un,tarçın ve kabartma tozu elenir, Tarçın ve dövülmüş karanfil ile kakule eklenir ve kısa bir süre daha mikser ile karıştırılır. Ceviz eklenir. Tüm malzemeler karışınca rende havuç eklenir ve bir kaşık veya spatule ile karıştırışır ve tüm malzemelerin birbirine geçmesi sağlanır.

26 cm lik bir kek kalıbına hamur dökülür ve 180 derecede 35 - 40 dakika pişirilir


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder