Sayfalar

22 Ekim 2015 Perşembe

Hindistan Cevizli Kek





Kek severler için güzel bir tarifi daha. Hindistan cevizi bu keke nefis bir tat katıyor. Üstelik içindeki mandalina suyu ve kabuğu da kekin kokusunu ve tadını dahada arttırıyor. Kekin üzerine de mandalina suyu ve pudra şekeri ile glanül sos hazırlanıyor ve de hindistan cevizi serpiliyor.

Malzemeler


  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ
  • 3/4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı hindistancevizi
  • 2 adet mandalina
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı pudra şekeri



Yapılışı

Yumurta ve tozşeker mikserde rengi beyaza dönünceye kadar çırpılır. Sıvıyağ ve süt eklenir ve biraz daha karıştırılır.

Hindistan cevizinin bir çorba kaşığı kadarı kekin  üzerine süslemek için ayrılır. Kalan hindistan cevizi, un, kabartma tozu ve vanilya sıvı karışıma eklenir ve tüm malzemeler birbirine karışıncaya kadar karıştırılır. Mandalinanın bir tanesinin kabukları ince rende ile rendelenir ve suyu sıkılarak hamura eklenir.

Hazırlanan kek hamuru sıvıyağ sürülen kek kalıbına dökülür. 180 derecede 35 - 40 dakika pişirilerek servis edilir.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder