Sayfalar

6 Ekim 2015 Salı

Yeşil Çaylı ve Beyaz Çikolatalı Muffin






Yeşil çay ve beyaz çikolata ile hazırlanan bu muffinleri La Cucine İtalyana dergisinin Ekim sayısında gördüm . Çok nefis ve yumuşacık bu keki mutlaka yapmanızı öneririm. Ben yapılması daha kolay olsun diye bardak ile ölçü vermeye çalıştım. Bu su bardağı klasik düz su bardağıdır.

Malzemeler


  • 2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 75 gr oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı yeşil çay
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 80 gr beyaz çikolata
  • Vanilya özütü ve vanilin


Yapılışı

Su kaynatılır ve yeşil çayın yarısı içine atılarak demlenir.

Un,Nişasta ve kabartma tozu elenerek bir kenarda bekletilir.

Toz şeker ve yumurta iyice mikser ile çırpılır. Buna ılınan ve süzülen yeşilçay ve tereyağ eklenir. Bir süre daha çırpılır.

Unlu karışım eklenir ve kısa bir süre daha karıştırılır. En son kıyılmış beyaz çikolata, kalan kuru yeşil çay ve vanilya özütü veya vanilin eklenir. Bir kaşık yardımı ile karıştırılır.

Hazırlanan kek hamuru Muffin kaplarına pay edilir ve 180 derecede 15-20 dakika pişirilir.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder