Sayfalar

16 Ekim 2015 Cuma

Triliçe






Triliçe son zamanlarda popüler tatlılardan birisi. Bu kez sizlerle çokça sevilen tatlının tarifini vermek istedim.

Malzemeler

1,5 su bardağı tozşeker
4 yumurta
2 su bardağı un
1/2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti
3 su bardağı soğuk süt
1/2 su bardağı tozşeker
1 paket krema
2 yemek kaşığı süt tozu veya coffee mate (ben Nestlenin coffee mate'ni kullandım)

Karemel sosu
5 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krema

Yapılışı

Öncelikle şerbeti hazırlanarak buzdolabında soğumaya bırakılır. Bunun için tüm şerbet malzemeleri derin bir kaba konur ve mikser ile çırpılır. Toz şeker tamamen eridikten sonra bu kap buzdolabına konur ve bekletilir.

Hamuru hazırlamak için tozşeker ve yumurtalar derin bir kaseye konur ve mikser ile yaklaşık 5 dakika kadar rengi tamamen dönünceye kadar çırpılır.Sonra yağ eklenir bir dakika kadar karıştırılır. Kuru malzemeler elenir ve kısa bir süre daha karıştırarak kare bir borcama dökülür.

180 derecede 35- 40 dakika pişirilir.

Kek piştikten ve ılındıktan sonra soğuk şerbet üzerine dökülür ve kekin şerbeti çekmesi beklenir. (Kekin kesinlikle soğumaması ve sıcağa yakın bir ılıklıkta olması gerekiyor)

Karemel sos hazırlamak  için toz şeker bir teflon tavada eritildikten sonra tereyağ ve krema eklenir ve sos hazırlanır. Hazırlanan sos şerbeti tamamen çeken kekin üzerine dökülür. Buz dolabında soğuduktan sonra servis edilir.

Kare parçalara ayrılarak servis edilir.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder