Sayfalar

26 Ekim 2015 Pazartesi

Pastacı Kreması ile Kup




Aslında kalan kekleri nasıl değerlendirebilirim diye düşünürken bu nefis kuplar hazırlandı. Bir kaç gün önceden kalan kekler hafif kurumaya başladığında bu muhteşem kuplara dönüştü. Hem yapımı kolay hemde her zaman evde bulunabilecek malzemeler ile hazırlanıyor. Sadece vanilin yerine çubuk vanilya kullanmanızı öneririm ama yoksa  paket Vanilin de kullanabilirsiniz

Malzemeler


  • 3-4 dilim kek ( ufalanmış hali 2,5 -3 su bardağı)
  • 500 litre süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya veya 1 adet çubuk vanilya
  • 4 çorba kaşığı toz şeker


Yapılışı

Kekler ufalanır ve bir kenarda bekletilir.

Un,nişasta,toz şeker ve yumurta sarıları bir sos tenceresine konur ve tel çırpıcı ile çırpılır.Daha sonra süt azar azar eklenerek sürekli karıştırılır.

İyice karıştıktan sonra ocağın üzerine konur ve orta-kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelmesi sağlanır. Bu arada karıştırmaya başlayınca içine uzunlamasına ikiye bölünen vanilya atılır. Veya toz vanilin eklenir.

Karışım muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alınır. İçindeki vanilya parçası alınır ve sürekli karıştırarak oda sıcaklığına getirilir.

Kup bardaklarının en dibine biraz kek kırıntısı konur. Üzerine biraz pastacı kreması konur. Bu işlem 2 veya 3 kez yapılır. En üsteki pastacı kreması konur ve isteğe bağlı olarak ceviz ile süslenir. Soğuduktan sonra servis edilir. İsterseniz buz dolabında bir kaç saat bekletebilirsiniz.


Bu ölçüler ile 3 veya 4 kup hazırlanabilir
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder