Sayfalar

15 Ekim 2015 Perşembe

İncirli Elmalı Turta




Turta severler için harika bir tarif. Turtanın içine konulacak incirleri isterseniz kuru, isterseniz de taze olarak kullanabilirsiniz. Ama her durumda alt katmanı kıtır , üst ve orta katmanı yumuşacık bir turta ortaya çıkıyor.

Malzemeler

1 yumurta
125 gr erimiş tereyağı (ama sıcak değil)
2 veya 2,5 su bardağı un
1/4 su bardağı pudra şekeri

Orta katman
4-5 taze veya kuru incir
3 adet elma
1 çay bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağı toz şeker

Üst katman
1/2 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1/4 su bardağı süt

Yapılışı

Eğer incirler kuru olarak kullanacak ise kaynar su içinde 15-20 dakika bekletilir.

Elma rendelenir ve bir sos tenceresine konur. Üzerine taze incirler veya suda bekletilen kuru incirler 4-5 parçaya bölünerek eklenir.Toz şeker ve tarçın konur ve 10 dakika kadar kapağı kapatılarak pişirilir. Piştikten sonra dövülmüş ceviz eklenir ve bir kenarda soğumaya bırakılır. Bu malzemeyi isterseniz bir gün önceden de hazırlayıp buz dolabında bir gün bekletebilirsiniz.

Hamur için tüm hamur malzemeleri bir yoğurma kabına alınır ve güzelce yoğurulur.(un olarak önce 2 bardak un koyup yoğurun . kıvamının kontrol ederek gerekirse yarım su bardağı daha un ekleyebilirsiniz) Hazırlanan hamur 26 cm lik kelepçeli bir kek kalıbına yayılır ve elle bastırarak düz bir şekil verilir. Üzerine pişirilen elmalı ve cevizli karışım düz bir şekilde yayılır.

Üst katmanın tüm malzemeleri derin bir çırpma kabına alınır ve güzelce çırpılır. Bu karışım kek kalıbındaki malzemelerin üzerine dökülür.

180 derecede 35- 40 dakika kadar pişirilir ve ister ılık ister soğuk olarak servis edilir.

Afiyet olsun






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder