Sayfalar

17 Ekim 2015 Cumartesi

Zencefilli Çikolatalı kurabiye




Bu kurabiyeler tamda kış günleri için uygun bir kurabiye. Çünkü bana göre Zencefil  soğuk kış günlerde içimizi ısıtan bir tat. Bu kez kurabiyenin içine konunca birde çikolata parçacıkları eklenince nefis kurabiyeler ortaya çıktı.

Malzemeler

125 gr tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri (125 gr)
1/4 su bardağı sıvıyağ
2,5 - 3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı zencefil tozu
1 paket kabartma kozu
1 paket vanilin veya 1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Üzeri için
1 yemek  kaşığı pudra şekeri biraz zencefil tozu

Yapılışı

Tüm kuru malzemeler derin bir yoğurma kabına konur. Üzerine yumurta kırılır ve bir çatal yardımı ile karıştırılır.

Üzerine eritilip soğutulan tereyağ azar azar eklenir ve çatal ile karıştırmaya devam edilir. Malzemeler iyice bir birine karışmaya başladığında hamur elle yoğurmaya devam edilir.

Güzelce yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve yuvarlanarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.

180 derecede 15-20 dakika kadar pişirilir.

Üzeri için pudra şekeri ve zencefil tozu bir kapta karıştırılır. Fırından çıkarılan kurabiyeler sıcakken bir çay süzgeci yardımı ile üzerine hazırlanan karışım dökülür ve ılındıktan sonra servis edilir.

Afiyet olsun

Püf noktası : Bu kurabiyelerin kabarık olması için iyice yoğrulması gerekiyor. Eğer fazla yoğrulmaz ise yayılacak ve cookıe görüntüsünde kurabiler olacaktır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder