Sayfalar

5 Mart 2016 Cumartesi

Beyaz çikolatalı ve bademli muhallebi





İçine beyaz çikolata giren her şey bence çok lezzetli. Bir de yanına badem olunca lezzet daha da artıyor. Yine doğaçlama gelişen bir sütlü tatlı tarifi daha. Umarım deneyenler beğenir

Malzemeler


  • 3 su bardağı süt (600 gr)
  • 1 yemek kaşığı pirinç un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı iyice dövülmüş badem
  • 40 gr beyaz çikolata yarım paket
Yapılışı



Pirinç un, nişasta, toz şeker ve yumurta bir bardak süt ile karıştırarak kuru malzemelerin topaklanması önlenir. Daha sonra kalan süt ve badem eklenerek kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirilir.

Karışım muhallebi kıvamına geldiğinde parçalara ayrılan çikolata eklenir ve ocak kapatılır.

Çikolata eridikten sonra kaselere konur ve oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında birkaç saat soğutularak servis edilir.

Afiyet olsun

Bu ölçüler ile 3 -4 kase muhallebi çıkmaktadır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder