Sayfalar

28 Mart 2016 Pazartesi

Elma soslu yumurtalı ekmek



İsterseniz adına french tost , isterseniz yumurtalı ekmek diyelim, her durumda bayat ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yollarından birisi bu tarif. Klasik yumurtalı ekmek tarifinden farklı olarak içini biraz vanilya özütü ekleyip birde üzerine elmalı bir sos yaparsanız lezzetine doyum olmuyor. Sizde evde vanilya özütü yapmak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz

Malzemeler


  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 2 dilim ekmek
  • 2 çay kaşığı tereyağ
  • 1 adet elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Biraz bal ve ceviz


Yapılışı

Elmaların kabukları soyulmadan küçük parçalara ayrılır ve bir teflon tavada üzerine tarçın serpilerek pişirilir. İsterseniz tavanın üzerine bir süre kapak kapatarak elmaların daha çabuk pişmesi sağlanır. Pişen elmalar soğumaya alınır.

Yumurta, süt ve vanilya özütü derin bir kasede çırpılır. Ekmek dilimleri bu karışımda arkalı önlü ıslatılır ve 5 dakika kadar bekletilir.

1 çay kaşığı tereyağ eridikten sonra birinci ekmek dilimi kızartılır.Önce bir yüzü sonra diğer yüzü kızartılır.

Daha sonra ikinci kaşık tereyağı eklenir ve ikinci dilim ekmek kızartılır.Servis tabağına alınan kızartılan dilimlerin üzerine pişen elmalar konur. Üzerine biraz bal ve ceviz serpilerek servis edilir.

Afiyet olsun

Bu ölçüler ile 2-3 dilim ekmek kızartabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder