Sayfalar

13 Mart 2016 Pazar

Muzlu Fıstık ezmeli Kurabiye



İnstagram da severek talip ettiğim Damyskitchen de gördüğüm bu tarif yapılacak kurabiyeler listesinde sıraya girmişti ve bugün yapıldı :)  Bu kurabiyenin içinde kullanacağınız muzun çok olgun olması gerekiyor. Bu sayede muzun yoğun tadı ve kokusu daha çok hissediliyor.


Malzemeler


  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Bir tutam tuz
  • 125 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet olgun muz püresi
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya  1 paket vanilin


Yapılışı

Bir kapta kabartma tozu,un,tarçın,tuz ve nişasta harmanlanır.

Başka bir kapta muz ezilir, fıstık ezmesi, vanilya ve yumurta eklenerek bir çatal yardımı ile çırpılır.

Bir çırpma kabında oda sıcaklığındaki tereyağı ve toz şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.Sonra muzlu karışım eklenir.

En son unlu karışım eklenir ve hamur haline gelene kadar kısa bir süre daha çırpılır.

Bir tatlı kaşığı ile yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.

180 derece önceden ısıtılmış fırında 10-11 dakika kadar pişirilir ve ılınınca servis edilir.

Püf noktası : Bu kurabiyenin tepsiye aralıklı olarak dizilmesi gerekir. Birde süreye çok dikkat edilmeli. Sürenin sonunda kurabiyeler yumuşak olsa bile fırından yine de çıkarıp çok pişirilmemeli. Aksi takdirde kurabiyeler soğuduğunda çok kuru olur.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder