Sayfalar

4 Mart 2016 Cuma

Çikolatalı Mus




Daha önce muzlu ve çikolatalı bir mus tarifi paylaşmıştım bu kez evde çok olgun muz olmadığı için onu yapamadım ama yerine çikolatalı bir mus hazırladım. Bence mus bir kaç aşamada hazırlandığı için biraz zor gözüküyor ama doğru sıra ile yapıldığında sonunda nefis bir tatlı çıkıyor. Bir de her aşamada ayrı kaplarla işlem yapıldığı için çok bulaşık çıkıyor ama bence buna değer :)


Malzemeler


  • 2 paket bitter çikolata (160 gr)
  • 200 gr krema
  • 2 yumurta sarısı
  • 4 yumurta akı
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 tutam tuz


Yapılışı

Bitter çikolata parçalanır ve  cam bir kasede benmari usulu ile eritilir.(Benmari usulu kaynayan bir tencerenin üzerine konulan cam kap üzerine çikolataların konulması ve bu sayede çikolatanın erimesi işlemidir. Ama cam kap kesinlikle suya değmemeli sadece buharı ile işlem yapılmalıdır)

Ayrı bir kapta krema mikser ile çırpılır ve sertleşmesi sağlanır ve buzdolabında  bir süre bekletilir.

Bir başka kapta yumurta sarıları ile  toz şeker mikser ile çırpılır ve şekerin erimesi sağlanır.

Yumurta akları  ve bir tutam tuz  mikser ile uzun süre çırpılır ve kar haline getirilir.(Bu işlemi yaparken mikserin karıştırma aparatları çok temiz olmalıdır. Aksi takdirde yumurtalar sert bir kar haline gelmez)

Bu aşamadan sonra şimdi sırada bu karışımların bir araya gelmesi işlemi var.

Önce eriyen çikolataya yumurtalı toz şeker eklenir ve kısa bir süre karıştırılır.Bu karışıma buzdolabındaki krema eklenir.

Kar halindeki yumurta akı 2-3 aşamada çikolatalı karışıma eklenir.Yumurta akının sönmemesi için bu işlemin çok dikkatli yapılması  ve hızlı bir şekilde değil kontrollü bir şekilde spatula ile yapılması gerekir.

Kup bardaklarına pay edilir 2-3 saat buzdolabında  soğuduktan sonra servis edilir.

Afiyet olsun

Bu ölçüler ile kup bardaklarınızın büyüküğüne göre 3-4 adet mus çıkmaktadır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder