Sayfalar

31 Mart 2016 Perşembe

Tavada Çikolatalı Kurabiye




Tavada kurabiye olur mu demeyin. Arda Türkmen şefin tarifiyle hazırladığım bu kurabiye önce çok az ocak üzerinde sonra da fırında pişiyor. Gerçi onun tarifinde vişne reçeli vardı ama ben evde bulunan portakal reçeli ile hazırladım. Hem fırında hem de ocakta kullanabilen bu tava  ise Tefal'den

Malzemeler


  • 200 gr tereyağı oda sıcaklığında
  • 3 su bardağı un
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin veya 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • Yarım su bardağı parça çikolata
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı reçel



Yapılışı

Çikolata ve reçel dışında diğer malzemeler derin bir kaseye konularak yoğrulur. Hazırlanan hamur 2 parçaya bölünür ve tavanın büyüklüğünde elle bastırarak açılır. (Daha kolay elle açmak ve hamuru tavaya daha kolay koyabilmek için iki kat  strech flim içinde hamurları açabilirsiniz.) Birinci hamur yağlanan ve fırına girebilen bir teflon tavaya konularak 5 dakika kadar ocakta tutulur

Daha sonra üzerine reçel yayılır. Diğer hamur yayılır ve 180 derecede 20 -25 dakika fanlı fırında pişirilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder