Sayfalar

9 Mart 2016 Çarşamba

Elmalı Ayvalı Reçeli




İçinde Ayva, elma ,armut ve portakal olan bu reçel tam bir vitamin deposu. Birkaç meyvenin karışımı olan bu tip reçeller hem besleyici hemde gayet lezzetli. Bence denemelisiniz

Malzemeler


  • 1 adet ayva
  • 1 adet armut
  • 2 adet elma
  • 2 adet portakal suyu
  • 2 su bardağı tozşeker
  • Kabuk tarçın ve karanfil


Yapılışı

Portakal suyu sıkılır ve reçelin yapılacağı tencereye konur.

Elma, armut ve ayvanın kabukları soyulur ve rendelenerek portakal suyunun olduğu tencereye konur.

Üzerine  toz şeker, bir kabuk tarçın ve birkaç karanfil eklenerek kısık ateşte reçel kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Biraz limon suyu ekleyip bir taşım daha kaynatılır ve Ocak kapatılır

Ilıkken kavanozlara konur.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder