Sayfalar

21 Mart 2016 Pazartesi

Krem Şokola




Mis gibi çikolata kokusu ve ipek gibi yumuşacık dokusu ile süper bir lezzet. Ben içine farklı bir tat ve koku katması için birazda tarçın ekledim.Bence tarçın çikolataya çok yakışıyor.


Malzemeler


  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya 1 paket vanilin
  • 40 gr çikolata (yarım paket)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yumurta sarısı


Yapılışı

Tereyağı ve çikolata hariç diğer malzemeler bir tencereye konur veönce tüm malzemelerin çok iyi karışması sağlanır.

Daha sonra ocak açılır ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ocak kapatıldıktan sonra tereyağı ve parçalara ayrılan çikolata eklenir ve karıştırarak erimesi sağlanır.

Pişen krem şokola bir mikser ile 5 dakika kadar çırpılır ve kup bardaklarına pay edilir. Ilındıktan sonra buzdolabına konularak servis edilir.

Servis ederken isteyen çilek parçalara isteyende gofret parçaları ile süsleyebilir

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder