Sayfalar

21 Mart 2016 Pazartesi

Beze




Hazırladığım krem şokola dan kalan 2 yumurta beyazı ile bu bezeleri hazırladım. Hazırlaması gayet kolay sadece aşağıda belirteceğim noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Üstelik bu kadar az malzeme ile hazırlanıyor ve en az 20 tane civarında beze çıkıyor.

Malzemeler


  • 2 yumurta beyazı (oda sıcaklığında)
  • yarım su bardağı toz şeker (120 gr)
  • 1 tutam tuz


Yapılışı

Yumurtaların beyazı sarılarından dikkatli bir şekilde ayrılır. Sarıların bir parçasının bile beyazlara bulaşmaması gerekir ve yumurtaların oda sıcaklığında olması gerekir.

Yumurtaların beyazı bir çırpma kabına alınır ve bir tutam tuz ile mikser ile orta hızda çırpılır.Biraz beyazlamaya başladığında mikserin hızı arttırılır ve toz şeker 3 -4 aşamada yumurta akına eklenir. Yaklaşık 5 - 6 dakika çırpılarak toz şekerin tamamen erimesi ve yumurtaların sertleşmesi sağlanır.

Sürenin sonunda karışım sıkma torbasına konur ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine şekilli olarak sıkılır.

Önceden ısıtılmış 100 derecelik fırında 50 - 60 dakika pişirilir.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder