Sayfalar

27 Mart 2016 Pazar

Çilekli Trifle




Eğer evde birkaç dilim kek kaldı ise bunları değerlendirmenin en güzel yolu nefis bir trifle yapmak. Triffleyı ilk önce instagramda severek takip ettiğim Damyskitchennın sayfasında görmüştüm . Daha önce Limonlu olarak yaptığım bu tatlıyı bu kez çilekler ile hazırladım. Ve de sevgili Şef  Damlanın tarifini değiştirerek uyguladım. Gelelim benim uygulamam ile tarife

Malzemeler


  • 250 gr Çilek
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilin veya  1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 200 gr krema 
  • 200 gr labne
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 dilim kek


Yapılışı

Yıkanıp ayıklanan çilekler bir kaç parça halinde kesilir ve toz şeker ile birlikte 5-10 dakika pişirilir. Bu aşamada isterseniz vanilya özütü veya vanilin eklenir. Pişen çilekler soğumaya bırakılır.

Krema mikser ile katılaşıncaya kadar çırpılır.

Labne ve pudra şekeri de başka bir kasede mikser ile kısa bir süre çırpılır.

Her ikisi de buzdolabında yarım saat soğumaya bırakılır.Sürenin sonunda labneli karışım ve krema bir çatal ile karıştırılır.

Kup bardaklarına önce iri parçalar halindeki kekin bir kısmı pay edilir. Üzerine soğuyan çilek biraz konur.Bunun üzerine kremalı karışımın birazı eklenir. Yeniden kek,çilek ve krema katmanı hazırlanır.

Hazırlanan triflr buzdolabında bir kaç saat soğutulur ve servis edilir.

Afiyet olsun

Bu ölçüler ile 3-4 adet servis çıkmaktadır







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder