Sayfalar

25 Mart 2016 Cuma

Limonlu kek



Herkesin bir limonlu kek tarifi vardır.Benimde vardı ama Arda Türkmenin televizyon programında farklı bir yöntemle yaptığı bu keki görüp yapınca daha önceki yaptıklarıma limonlu kek demiyorum :) Şaka bir yana bir kaç farklı aşama ile yapılan bu kekin dokusu çok güzel ve mis gibi limon kokuyor. Ben sadece şekeri yarım su bardağı azalttım. Siz çok tatlı seviyor iseniz yarım su bardağı daha şeker arttırabilirsiniz.

Malzemeler


  • 3 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2/3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 125 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 limon suyu ve kabuğu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat


Üzerine glazür için

  • Yarım limon suyu
  • 3-4 çorba kaşığı pudra şekeri


Yapılışı

Öncelikle süt,yoğurt ve yarım limon suyu bir kaseye konur ve 5-10 dakika kadar bekletilir.Bu sürede siz diğer aşamaları yapabilirsiniz.

Un, kabartma tozu ve karbonat bir kaseye elenir ve bekletilir.

Eritilip soğutulmuş tereyağı ve toz şeker,  şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Daha sonra yumurtalar tek tek kırılır ve her bir yumurta çırpıldıktan sonra diğeri eklenir. Kalan limon suyu eklenir. Limon kabuğu rendelenir.

Bu sıvı malzemelere karıştırılan unlu karışım eklenir ve spatula ile karıştırılır ve yağlanmış kek kalıbında önceden ısıtılan fırında 180 derecede 35- 40 dakika pişirilir.

Limon suyu ve pudra şekeri bir kasede karıştırılır ve pudra şekeri eritilir. Tamamen soğuyan kekin üzeri süslenir ve servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder