Sayfalar

15 Kasım 2015 Pazar

Avakado Salatası




Avakado ile hazırlayacağınız farklı bir salata önerim var.Gayet lezzetli bir salata oluyor.Aslında avakadonun çok yumuşak olanları kullanılmalı. Ben aldığım gün kullandığım için ben onu salatada rende olarak kullandım. Sizin ki eğer yumuşak ise hafif ezerek kullanabilirsiniz.

Malzemeler


  • 1 adet avakado
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 adet domates
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1 limon
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet acı biber (isteğe bağlı olarak)


Yapılışı

Kırmızı soğanlar yemeklik olarak küçük parçalar halinde doğranır ve üzerine biraz tuz dökülerek ovulur ve yıkanarak süzülür.

Soğanların üzerine avakado ve  domates rendelenir. Maydanoz kıyılır. Limonun suyu sıkılarak eklenir.

En son olarak çok az zeytinyağı ve istenirse hafifçe kıyılan biber eklenir. Tuzla tatlandırılır ve derin bir servis tabağında servis edilir

Püf noktası ; Avakadoyu yumuşatmak için pirinç içinde bekletebilirsiniz. Pirinç içinde bekleyen avakado 1-2 gün içinde yumuşamaktadır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder