Sayfalar

29 Kasım 2015 Pazar

Ayva Tatlısı




Sanırım pek çok kişinin bir ayvalı tatlı tarifi vardır.Benim tarifimin püf noktası ise meyvelerin kısık ateşte uzun süre pişirilmesi nedeniyle renginin bu kadar güzel olmasıdır

Malzemeler


  • 3 adet ayva
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 adet elma
  • Kabuk tarçın, karanfil
  • 1 su bardağı su


Yapılışı

Ayvaların kabukları soyulur ortadan ikiye bölünerek çekirdekleri çıkarılır ama atılmaz.Limonlu suyun olduğu derin bir kaseye konur. Böylece ayvaların kararması engellenir.

Elmalar rendelenir ve şekerin bir kısmı ile karıştırılır.

Ayvalar genişçe bir tencere konur.ortalarına elmalı karışım konur


Kalan toz seker serpilir. Karanfil , ayva çekirdekleri ve kabuk tarçın eklenir. Suyun yarısı konur ve çok kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirilir. 1 saatin sonunda suyunu kontrol edin ve gerekirse kalan yarım bardak suyu kaynatarak ekleyin


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder