Sayfalar

20 Kasım 2015 Cuma

Tahinli Kurabiye





Bu kez tahinli bir kurabiye tarifini vermek istiyorum. Kıyır kıyır ağızda dağılan bu kurabiyeyi sizlerinde yapmanızı öneririm. İster kahvenin yanında ister çayla birlikte bu kurabiyeleri beğeneceğinizi umuyorum.


Malzemeler


  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı tahin
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • 60 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 - 3 su bardağı un


Yapılışı

Un, ceviz ve kabartma tozu  dışındaki diğer malzemeleri bir yoğurma kabına alınır ve ister mikser ile isterseniz de bir el çatal yardımı ile karıştırılır.

Sıvı malzemeler karıştırıldıktan sonra un,ceviz ve kabartma tozu eklenir ve yoğrulur. Kısa bir süre yoğrulan hamur daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yağlı kağıt serilir fırın tepsisine dizilir.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirilir ve soğuduktan sonra servis edilir.

Püf noktası: Kurabiyeleri fırından çıktıktan ve soğuduktan sonra servis tabağına alınır. ilk sıcaklığında ellemeyin aksi takdirde kurabiyeler dağılmaktadır.

Bu ölçüler ile 20-25 civarında kurabiye çıkmaktadır




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder