Sayfalar

3 Kasım 2015 Salı

Ispanaklı Yoğurtlu Çorba




Yoğurt çorbasını sevenler ıspanaklı bu çorbayı da sevecekler sanırım. Hem de sebze yemeyen çocuklara sebze yedirmek isteyenler içinde bir alternatif olacaktır.

Malzemeler


  • 2-3 kök ıspanak
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı tavuksuyu
  • 4 su bardağı su


Yapılışı

Ispanaklar temizlenir ve yıkanır. Yıkanan ıspanaklar küçük parçalara ayrılır ve bir kenarda bekletilir.

Tavuk suyu ve normal suyu bir tencereye konur ve kaynatılır. Kaynadıktan sonra bulgur içine atılır . Birkaç dakika sonra da ıspanaklar eklenir. Yaklaşık 10 - 15 dakika civarında hem bulgur hem de ıspanak pişecektir.

Bu arada  bir kasede yoğurt, yumurta ve un karıştırılır. Bu karışıma kaynayan çorba birer kaşık alınarak eklenir.Azar azar eklenen çorba yoğurtlu karışımın ılınmasını sağlar. Çorba ve yoğurtlu karışım aynı sıcaklığa yaklaştığında , Ilınan karışım çorbanın içine yavaşça eklenir .

Yaklaşık 10 dakika sürekli karıştırarak unlu karışımın pişmesi sağlanır. En son tuzu eklenir ve sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun

Püf noktası : Bu çorbada tuz en son konulmalıdır. Eğer tuz önce konulursa yoğurtlu karışımı çorbaya eklediğinizde kesilecektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder