Sayfalar

21 Kasım 2015 Cumartesi

Kremalı Kestane Unlu Kek







Mutfağa kestane unu ile kek hazırlamak için girdim ama sonra üzerine  krema ve ganaj ekleyince hazırladığım kek tam bir pastaya dönüştü. Gluten hassasiyeti olanlarında kullanabileceği kestane unu ile bu keki hazırlayıp ister kek olarak isterseniz de üzerini süsleyerek pasta gibi misafirlerinize veya ev halkına ikram edebilirsiniz.Kestane unu olarak Naturelka'nın ürününü kullandım. Naturelka'nın ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Malzemeler

Kek için

  • 3/4 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı kestane unu
  • 3/4 su bardağı esmer şeker
  • 60 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın


Orta katman

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 100 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 300 gr labne
  • 2 çorba kaşığı kakao


Ganaj

  • 80 gr çikolata
  • 100 gr krema



Yapılışı

Süt ve sirke bir su bardağına konularak 10 dakika kadar sütün kesilmesi beklenir. Daha sonra esmer şeker ve tereyağı mikser ile iyice çırpılır.

Şekerli tereyağına yumurtalar tek tek kırılarak çırpmaya devam edilir. Kestane unu, kabartma tozu, tarçın ve süt eklenerek kısa bir süre daha çırpılır ve karışım yağlanmış kek kalıbına dökülür. Ben 22 cm lik kelepçeli kek kalıbını kullandım.

Önceden ısıtılan fırında 25-30 dakika pişirilir. Kürdanı batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.Batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz pişti demektir.

Pişen kek soğumaya alınır.

Orta katman için, Labne ve terayağı mikser ile iyice çırpılır. Daha sonra pudra şekeri ve kakao eklenir. Kısa bir süre daha çırptıktan sonra soğuması için buzdolabına konularak 1 saat kadar bekletilir.

Soğuyan kek kelepçeli kek kalıbından çıkarıp ters çevrilir ve yeniden kelepçeli kalıba konur. Üzerine orta katman için hazırlanan krema dökülür.

En son olarak Krema kaynatmadan ısıtılır ve içine çikolata atılarak sürekli karıştırılır. Çikolata eriyinceye kadar karıştırarak ganaj hazırlanır ve hazırlan ganaj kremalı katmanın üzerine dökülür.

Buzdolabında bir kaç saat bekletilir kelepçeli kek kalıbından çıkarılarak ve süslenerek servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder