Sayfalar

24 Kasım 2015 Salı

Zeytinyağlı Biberli Pırasa




Pırasa çok sevilen bir sebze değil hatta lise yıllarına kadar bende hiç sevmez ama rahmetli annemin zorlamaları ile yerdim. Ama artık gayette severek yiyorum. Ama klasik olarak içine havuç koymak yerine ben kırmızı kapya biber koyarak pişiriyorum. Ve de bir çok zeytinyağlı yaptığı  gibi tüm malzemeleri çiğden koyarak kavurmadan yapmanızı öneririm.

Malzemeler


  • 1 kilo pırasa
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kesme şeker
  • tuz


Yapılışı

Pırasa yıkanır, temizlenir ve küçük parçalara ayrılarak pişirilecek olan tencereye konur. Üzerine yemeklik doğranan kuru soğan ve küçük doğranan kapya biberler doğranır.

Tuz ve kesme şeker eklenir 1 veya 1,5 su bardağı kadar su konularak pişirilir. Tencere de soğuduktan sonra servis tabağına alınır ve iyice soğuduktan sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder