Sayfalar

8 Kasım 2015 Pazar

Muzlu Çikolatalı Kek





Muzlu ve çikolata parçacıklı bu kek bence tüm ev halkı tarafından çok sevilecek. Fırından çıkan kokular sayesinde piştikten sonra soğuması nasıl beklenecek bilemiyorum :)

Malzemeler


  • 125 gr tereyağ
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ezilmiş muz
  • 1/4 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1/4 su bardağı damla çikolata
  • 1 paket Kabartma tozu
  • Tarçın


Yapılışı

Tereyağ ve toz şeker rengi dönünceye kadar iyice çırpılır. Çırpılan bu karışıma yumurtalar teker teker eklenir ve çırpmaya devam edilir.

Un, kabartma tozu ve bir çay kaşığı ucu ile tarçın eklenir.(Kuru malzemeleri eleyerek eklemenizi öneririm.)

Kuru malzemeler eklenip çırpıldıktan sonra süt ve ezilmiş muz eklenerek biraz daha karıştırılır. En son iri dövülmüş ceviz ve damla çikolata eklenir ve çok kısa süre karıştırıldıktan sonra yağlanmış bir kek kalıbına dökülür.

180 derecede 40-45 dakika kadar pişirilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder