Sayfalar

5 Kasım 2015 Perşembe

Elma tatlısı





Artık elma çoğalmaya başladığına göre bir çok elmalı tarifler yapabiliriz. Bugün ki tarif çok pratik ve az malzeme ile. Tarifi Arda Türkmen şefin sitesinde gördüm ve biraz değiştirerek hazırladım.

Malzemeler


  • 3 adet elma
  • 5-6 adet kuru kayısı
  • 1/2 su bardağı esmer şeker
  • 2 mandalina suyu
  • 1/2 su bardağı su
  • Tarçın, karanfil
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 2-3 kaşık süzülmüş labne


Yapılışı

Elmaların kabukları soyulur ve ortadan ikiye bölünür. Ortadaki çekirdek kısımları çıkarılır.

Kuru kayısılar küçük parçalara ayrılır, Esmer şeker ve dövülmüş ceviz ile kuru kayısılar bir kasede karıştırılır.Tarçın eklenir.

Fırın kasesindeki elmaların üzerine mandalina suyu dökülür. Daha sonra şekerli tarçınlı karışım 1-2 kaşık konur. Fırın tepsisine su ve karanfilde eklenir. Eğer kalmışsa şekerli tarçınlı karışımda dökülür

180 derecede 40 -45 dakika pişirilir. Elmalar soğuduktan sonra servis tabağına alınır. Üzerine labne ile süslemeler yapılır ve servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder