Sayfalar

4 Aralık 2015 Cuma

Terbiyeli Karnıbahar Çorbası




Bu ismi görünce pek çok kişinin karnıbahar'dan da çorba olur mu diyeceğini tahmin ediyorum.Bence deneyin.Hep aynı tip çorba yapmak yerine farklı ve lezzetli çorba yapmak isteyenler için veya çocukları sebze yemeyen anneler için güzel bir öneri.

Malzemeler

300 - 350 gr karnıbahar
1 adet kuru soğan
2 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon

Yapılışı

Zeytinyağı ısıtılır ve yemeklik doğranan kuru soğan içine eklenerek soğanlar kavrulur. Soğanlar kavrulduktan sonra temizlenen yıkanan ve küçük doğranan karnıbaharlar eklenir ve  1-2 dakika daha kavrulur.

Daha sonra 2 su bardağı tavuk suyu ve 3 su bardağı sıcak su konur ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Sebzeler piştikten sonra tencere ocaktan alınır ve el blendarı ile püre haline getirilir ve yeniden ocağa konur.

Yumurta bir derin kaseye kırılır, un ve süt eklenerek çırpılır. Hazırlanan bu yumurtalı karışıma azar azar çorba eklenir. Bu şekilde terbiye işlemi yapıldıktan sonra ılınan karışım çorbaya eklenir ve birkaç dakika daha karıştırılır.

En sonra kimyon eklenerek karıştırmaya devam edilir ve servis edilir.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder