Sayfalar

27 Aralık 2015 Pazar

Balkabaklı pasta





Balkabağı ile yapılan bu pasta son derece kolay.Eğer sizin de dolabınızda daha önce paylaştığım bal kabağı püresi varda hazırlaması sadece birkaç dakika. Bal kabağı püresine buradan ulaşabilirsiniz.


Malzemeler

2 su bardağı balkabağı püresi
1 paket petibör bisküvi
1 paket krem şanti
Yarım su bardağı süt
Süslemek için ülker albeni veya ceviz

Yapılışı

1 paket krem şanti yarım su bardağı süt ile çırpılır ve soğumak üzere buzdolabına konur.

Derin bir kaba bisküviler kırılır. Üzerine balkabağı püresi ve soğutulan krem şantiden 2 yemek kaşığı konur ve karıştırılır.

15 X 20 ebatlarındaki bir cam kaba strech flim serilir ve üzerine hazırlanan karışım dökülür. Buz dolabında en az 3 - 4 saat bekletilir.

Sürenin sonunda ister kare isterseniz de dikdörtgen parçalar halinde kesilir ve servis tabağına alınır. Üzerine kalan krem şanti bir sıkma torbası yardımı ile sıkılır.

Minik Ülker Albeni ile süslenerek servis edilir


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder