Sayfalar

7 Aralık 2015 Pazartesi

Yulaflı çikolatalı bar




Yulafla yapılan şeyleri sıkça yapıyorum. Bu tarifte tatlı krizine girdiğim ama nispeten sağlıklı bir şeyler yapmak istediğim bir gün  tamamen doğaçlama gelişti. İçinde beyaz un ve rafine şeker olmadığı içinde gayet sağlıklı. Bir fincan kahvenin yanında bir parça yulaflı bar gayet güzel bir atıştırmalık olacaktır.

Malzemeler


  • 1 paket çikolata (80 gr)
  • 100 gr krema
  • 2 çay bardağı yulaf ezmesi
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 avuç yaban mersini ve kuru üzüm karışımı
  • 1-2 adet hurma
  • 2-3 adet kuru kayısı
  • 1 tatlı kaşıpı portakal kabuğu rendesi


Yapılışı

Krema derin bir sos tenceresine konur ve ısıtılır.Kaynama noktasına geldiğinde ocak kapatılır ve parçalara ayrılan çikolata içine atılır ve karıştırarak çikolata eritilir.

Eriyen çikolatalı karışıma yulaf  ezmesi,yaban mersini, portakal rendesi ve süt eklenir. Hurma ve kuru kayısı parçalara ayrılır ve eklenir. Tüm malzemeler karıştırılır ve strech flim sarılı bir fırın kabına dökülür ve üzeri düzeltilir. Buz dolabında en az 1 gün bekletilir. Daha sonra küçük karelere ayrılarak servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder