Sayfalar

14 Aralık 2015 Pazartesi

Zencefilli Balkabağı Çorbası




Balkabağı ile daha önce bir çorba tarifi paylaşmıştım. Bu kez ise Diyetisyen Dilara Koçak'ın Afiyetle diyet tarifleri kitabından Zencefilli Balkabağı çorbası paylaşmak istedim. Bol sebzeli ve gayet sağlıklı bu çorbayı mutlaka denemenizi öneririm.

Malzemeler


  • 250 gr balkabağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kereviz
  • 1-2 adet havuç
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 parça fındık büyüküğünde taze zencefil
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 3 su bardağı su
  • Tuz,karabiber, kimyon
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • İstenirse üzerine labne


Yapılışı

Soğanlar yemeklik doğranır ve 1 kaşık zeytinyağı ile sotelenir. Sarımsak eklenir. Diğer sebzeler ve zencefil doğranır ve tencereye eklenerek bir süre daha sotelenir. En son su ve tavuk suyu eklenir .Tuz ve Karabiber eklenir.

Sebzeler piştikten sonra kimyon eklenir ve blendardan geçirilir. İstenirse üzerine labne konularak servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder