Sayfalar

7 Aralık 2015 Pazartesi

Ispanaklı pankek




Bu kez tuzlu bir pankek tarif vermek istiyorum. Pankek severler sanırım bu tarifi de beğeneceklerdir.Ispanaklı bu pankek  sebze yemeyen çocuklar içinde ; onlara sebze yedirmek için bir çözüm olacaktır.  Ayrıca ben bunu tam buğday unu ile hazırladım ama eğer isterseniz beyaz un ile de hazırlayabilirsiniz. Eğer beyaz un kullanacaksanız  unu 1 kaşık daha eklemeniz gerekebilir.


Malzemeler


  • 1 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı yoğurt (Biraz sulu bir yoğurt olmasını öneririm)
  • 3/4 su bardağı tam buğday unu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 100 gr ıspanak yaprağı
  • gerekirse 1-2 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı


Yapılışı

Yumurta ve yoğurt çırpılır. Un elenir, zeytinyağı, kabartma tozu ve karbonat eklenir ve bir çatal ve tel çırpıcı ile karıştırılır. Eğer pankek kıvamından sert ise 1-2 kaşık su ekleyebilirsiniz. İnce kıyılan ıspanak da eklenir ve biraz daha karıştırılır.

Hazırlanan karışım 10 dakika bekletilir.

Sürenin sonunda teflon tava ısıtılır. Isıtılan tavaya 1 çorba kaşığı pankek dökülür. Bir yüzü pişen pankek ters çevrilir ve diğer yüzü de pişirilir. Tüm pankeklere aynı işlem yapılır ve labne ile servis edilir.

Afiyet olsun

Püf noktası. Pankekin bir yüzü tam olarak piştiğinde daha kolay çevrilir. Ayrıca alt yüzü pişen pankekin üzerinde kabarcıklar oluşacaktır. Kabarcıklar oluşmaya başladıktan bir süre sonra ters çevirerek diğer yüzü de pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder