Sayfalar

14 Aralık 2015 Pazartesi

Elmalı Turta




Bizim yaş grubumuzda pek çok kişinin sanırım çeşitli tarifleri yazdığı bir not defteri vardı. Bu tarif benim o not defterimden. Birlikte çalıştığım arkadaşım Gülcan'an almıştım bu tarifi ve deftere Gülcan'ın Elmalı Turtası diye kaydetmişim. Pek çoğumuz böyle kaydetmez miydi. Az malzeme ile nefis bir tarif çıkarmak isteyenler içinde ideal.

Malzemeler


  • 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 3 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 - 3,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
     Üzeri için

  • 4 elma
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın


Yapılışı

Elmalar küp küp kesilir.Toz şeker ile birlikte bir sos tenceresinde 5-6 dakika pişirilir. İndirilirken tarçın eklenir ve karıştırılarak meyveler soğumaya bırakılır. Tarçını daha önce ekleyip acılaştırmamanızı öneririm.

Hamuru için derin bir karıştırma kabına Un,yumurta,tereyağı, toz şeker, kabartma tozu ve vanilin dökülür.(Önce 3 bardak un koyup yoğrulur sonra kontrollü olarak devam edilir.) Tüm malzemeler yoğrulur ve iki parçaya ayrılır. Parçalardan birisi 25 X 25 ölçülerinde bir kare kalıba düzgün bir şekilde yarılır.

Hamurun üzerine soğuyan elmalar yayılır ve üzerine dövülmüş ceviz serpilir.

Elmaların üzerine kalan hamur elle ufak parçalara ayrılarak , koparılarak konur. Veya bu hamur buzlukta 15 dakika kadar bekletip sonra çıkartıp elmaların üzerine rendelenir.

Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 - 35 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan sonra ılındıktan sonra istenirse üzerine pudra şekeri ve tarçın rendelenir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder