Sayfalar

24 Aralık 2015 Perşembe

Portakallı Yerelması




Yer elması genellikle zeytinyağlı olarak yapılan bir sebzedir. Ben bu kez zerytinyağlı yer elmasını portakal suyu ile pişirmek istedim ve de çok lezzetli oldu. Üstelik birde piştikten sonra portakalların kabuklarının içinde servis edilince sunumu da gayet güzel . Bence yılbaşı yaklaşırken yılbaşında evdeyseniz güzel bir sunum ve lezzet olabilir. Ya da kendinize güzel bir masa hazırlamak istediğinizde güzel olmaz mı?

Yer elmasının faydaları da saymakla bitmiyor. İçeriğinde yüksek lif sayesinde tokluk süresini uzatır. Sindirim sisteminin daha rahat çalışmasını sağlar. Kan şekerini dengeler. İçeriğinde yüksek miktarda fostor ve potasyum bulunmaktadır.

Malzemeler


  • 1 kilo yer elması
  • 1 büyük  kuru soğan
  • 2 orta boy havuç
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 2 adet portakalın suyu
  • Tuz
  • 1 adet kesme şeker (istenirse)


Yapılışı

Soğanlar yemeklik olarak doğranır ve kızdırılmış zeytinyağında rengi dönene kadar kavrulur. Birazdan havuçlar doğranarak eklenir ve kavurmaya devam edilir.

Üzerine temizlenen ve istenilen büyüklükte kesilen yer elmaları eklenir. Üzerine portakal suyu, tuz ve istenirse 1 adet kesme şeker eklenir. 1 çay bardağı kadar su eklenir ve 20 -25 dakika pişirilir.

Soğuduktan sonra portakal kabuklarının içine konur ve servis edilir

Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder