Sayfalar

9 Aralık 2015 Çarşamba

Kestaneli Kek





Tam da kestane mevsimi olduğuna göre bu keki yapacağınızı sanıyorum.Kestanenin aslında karbonhidrat değerleri yüksek ama kompleks karbonhidratları yüksek olduğu için kana hızlı karışmıyor kan şekerini hızla yükseltmiyor.Ayrıca kestanenin içindeki demir kansızlığı önlemektedir. Gerçi bu kekin içinde fazla kestane yok. İsterseniz siz kestaneyi sadece kebap ve haşlama olarak da yiyebilirsiniz.


Malzemeler


  • 4 orta boy yumurta (veya 3 büyük boy yumurta)
  • 125 gr eritilmiş tereyağı (1 su bardağından 1 parmak eksik)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ayıklanmış kestane (İsterseniz haşlanmış isterseniz kebab olarak hazırlayıp kullanabilirsiniz)
  • Yarım su bardağı  dövülmüş ceviz
  • Yarim portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin


Yapılışı

Yumurtalar ve şeker rengi dönünceye kadar çırpılır.Daha sonra eritişmiş ve soğutulmuş tereyağ eklenir  ve krema kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edilir.

Un,kabartma tozu ve vanilin elenerek karışıma eklenir. Portakal kabuğu rendelenerek eklenir.Süt eklenir ve çok kısa bir süre daha karıştırılır.( Bu aşamada spatula ile de karıştırabilirsiniz)

Parçalara ayrılan kestane ve dövülmüş ceviz eklenir ve sadece 3-5 saniye karıştılır ve yağlanmış 22 cm lik kek kalıbına dökülerek 180 derecede  önceden ısıtılan fırında 35 - 40 dakika pişirilerek servis edilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder