Sayfalar

4 Aralık 2015 Cuma

Tahinli Bal Kabağı Tatlısı




kabak tatlısı kışın en pratik ve de en lezzetli tatlılardan birisi. Üstelik sadece kabak ve şeker ile yapıldığı için nispeten sağlıklı bir tatlı. Birde ben şekeri iyice azaltarak yapıyorum. Siz önce benim yaptığım ölçülerle yapın. Ama eğer şekeri az gelirse kendi damak tadınıza göre yarım bardak veya bir bardak daha şeker ekleyebilirsiniz.

Birde artık bir çok yerde ayıklanmış bal kabağı satılmaktadır.Ama ayıklanmış hali ile bulunmuyor ise kabuklu bal kabağı alınıp temizlenmesi gerekecek :)

Malzemeler


  • 1 kilo bal kabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet kabuk tarçın
  • 4-5 adet karanfil
  • 1-2 çorba kaşığı su


Üzeri için

  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı tahin


Yapılışı

Yıkanan ve parçalara ayrılan bal kabağı bir tencereye konur. Üzerine  toz şeker konur ve bir kaç saat kapağı kapalı olarak tutulur.

Daha sonra çok kısık ateşteki ocakta 2 kaşık su, kabuk tarçın ve karanfil eklenerek pişirilir. Pişirme işleminin ilk 10 dakikası çok kısık ateşte olmalıdır. Bal kabağı suyunu saldıktan sonra orta kısık dereceye getirip pişirilir. Yaklaşık 25 - 30 dakika da pişmektedir.

Üzerine tahinli sos için ılık su ve toz şeker derin bir kasede eritilir.Daha sonra tahin eklenir ve hepsi çatal ile karıştırılarak pürüzsüz bir kıvama getirilir

Soğuduktan sonra servis tabağına alınır. Servis ederken üzerine tahinli sos ve ceviz serpilerek servis edilir.

Tahin yerine kaymak ile de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder