Sayfalar

23 Aralık 2015 Çarşamba

Karnıbahar Kızartması




Karnıbahar kızartması çok lezzetli ama bizde kızartma olduğu için çok fazla yapılmıyor. Yine de ara sıra yapılan bu yemek isterseniz sarımsaklı yoğurtla isterseniz de dereotu ile hazırlanan yoğurt ile gayet güzel gidiyor.

Malzemeler


  • 1 bütün karnıbahar
  • 1 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 3-4 adet sarımsak veya yarım demet dereotu
  • 1 kase yoğurt
  • Tuz
  • Kızartmak için yağ
Yapılışı

1-Karnıbaharlar temizlenir ve küçük parçalara ayrılarak tuzlu suda yaklaşık 15 dakika haşlanır.

2- Piştikten sonra suyu süzülen ve soğuyan karnıbaharlar önce una sonra yumurtaya bulanır ve kızdırılan sıvı yağ da kızartılır.

3- Hazırlanan sarımsaklı yoğurt veya dereotulu yoğurt kızartılan karnıbaharların üzerine dökülür ve servis edilir.


Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder