Sayfalar

23 Aralık 2015 Çarşamba

Un Kurabiyesi




Un kurabiyesi çoğumuzun severek yediği bir kurabiye ama kendi adıma ben kıvamı tumaz korkusu ile yapmadığım bir kurabiyedir. Bu kez severek takip ettiğim Arda Türkmen şefin programında gördüm ve onun verdiği ölçüleri hiç değiştirmeden yaptım. Nefis bir şey oldu

Malzemeler


  • 3 su bardağı un
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin


Üzeri için pudra şekeri

Yapılışı

Un, pudra şekeri, oda sıcaklığındaki tereyağı, kabartma tozu ve vanilin bir kaseye konur ve elle yoğrulur. Yoğrulan hamur 2 parçaya ayrılır ve elle yuvarlanarak uzun bir silindir haline getirilir.

Üzerine bir çatal yardımı ile çizgiler çekilir ve 2-3 cm uzunluğunda kesilerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.

Önceden ısıtılan fırında 170 derecede 15-20 dakika kadar pişirilir.Fırında ilk çıktığında biraz yumuşak oluyor ama merak etmeyin soğudukça sertleşiyor bu yüzden uzun süre pişirilmemelidir

Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder