Sayfalar

2 Ocak 2016 Cumartesi

Kestaneli Kütük Pasta


Yılbaşının simgelerinden birisi de bence Kestaneli Kütük pastadır. Gerçi ben yeni yılın ilk günlerinde bu pastayı paylaşıyorum. Çünkü geçen hafta bazı nedenlerden ötürü buraya hiç uğrayamadım. Siz bence bugün kestane alıp bu pastayı yapmalısınız. İçinde un ve ekstra yağ bulunmayan bu pasta gayet lezzetli. Yağ yok ama krema var bu yüzden diyet değil tabii ki.Üstelik kestaneli olduğu için gluten hassasiyeti olanlar içinde yapılabilecek bir pasta. Bu pasta üzerinde biraz daha çalışıp diyabetliler için de uygun hale getirmeye çalışacağım. Eğer yaptığım lezzetli olursa sizinle de paylaşırım :)

Malzemeler

1 kilo kestane
2 su bardağı dövülmüş fındık (Fındık unu gibi ince çekilmiş olmalı)
1 su bardağı pudra şekeri

Üzerine
2 paket bitter çikolata
1 paket krema

Yapılışı

Kestanelerin üzerine keskin bir bıçak ile çizik atılır ve üzerine 2-3 parmak kadar geçecek su konur. Bir kaşık zeytinyağı ve bir kesme şeker ile kestaneler 45 dakika veya 1 saat kadar haşlanır. Ben düdüklü tencerede pişirdiğim için 15 dakikada pişti.

Soğuyan kestaneler soğuduktan sonra ayıklanır ve çatal yardımı ile ezilir. İsterseniz çatal yerine rondo da 2 -3 tur döndürerek de bu işlemi yapabilirsiniz.

Derin bir kaseye ezilen kestaneler,pudra şekeri ve dövülmüş fındıklar konur ve yoğrularak bir silindir şekli verilir. Bir strech flim ile sarılarak buzdolabında 2-3 saat bekletilir.

Bu arada üzeri için ganaj hazırlanır. Bunun için bir tencerede krema ısıtılır ama kaynatılmaz. Isınan kremaya parçalara ayrılan çikolata eklenir ve karıştırarak eritilir. Ben çok tatlı sevmediğim için 2 çikolatayı da bitter olarak kullandım ama siz isterseniz birisini sütlü çikolata olarak da kullanabilirsiniz.

Ganaj da buz dolabına konur ve soğutulur.

Daha sonra kestaneli karışımın üzerinde strech flim alınır ve uzun bir servis tabağına konur üzerine ganaj sürülür ve kütük şekli vermek için çatalla şekil yapılır. Yeniden buz dolabına konur bir kaç saat bekletilir ve servis edilir

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder