Sayfalar

14 Ocak 2016 Perşembe

Alabaş salatası





Açıkçası geçen seneye kadar böyle bir sebze olduğunu bilmiyordum. Önce pazarlarda görmeye başladım daha sonra da Migros'larda. Ardında Sofra dergisinde bir kaç tarifi görünce bu bitki dikkatimi çekti. Tadı biraz şalgam biraz turpa benziyor. Bu bitkinin saymakla bitmeyen faydaları var.

Vitamin ve minarel bakımından zengin ve kalorisi çok düşük.
Güçlü bir antioksidan özelliği olduğunda kansere karşı koruyucu özelliği var.
Tansiyonu dengeliyor
Nefes darlığı ve astıma iyi geliyor
Demir açısından zengin olduğundan kansızlığa iyi geliyor.
Suyu öksürüğe ve bronşite iyi geliyor.
Bebek emziren kadınların sütünü arttırıyor.

Fazla bilinmeyen bir sebze olduğu için sizlerle resmini de paylaşmak istedim.


Bu kadar faydası olan sebzenin salatasını yapmak ise çok kolay. Üstelik son derece lezzetli, turp kadar yoğun olmayan bir tadı var.

Malzemeler


  • 2 adet alabaş
  • 2 adet havuç
  • 5-6 dal maydanoz
  • Limon,zeytinyağı ve tuz


Yapılışı

Alabaş ve havucun kabukları soyulur ve rendenin iri tarafı ile rendelenir. Maydanoz ince olarak kıyılır. Limon sıkılır Zeytinyağı eklenir. Tuz ile tatlandırararak servis edilir.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder