Sayfalar

22 Ocak 2016 Cuma

Salepli Muhallebi





Salebi hem sıcak olarak içeriz. Bu kez sizlere saleple muhallebi yapsak ve de yesek dedim :). yemek.com sitesinde gördüğüm bu tarif ilgili çekti. İçinde krema, beyaz çikolata ve salep olan bu muhallebinin zaten lezzetsiz olma imkanı yok. Bulut gibi hafif bir muhallebi için gelelim malzemelere ve yapımına.


Malzemeler


  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 2 çorba kaşığı salep
  • 4 çorba kaşığı pirinçunu
  • 1 paket krema (200 gr)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 50 gr beyaz çikolata



Yapılışı

Salep, pirinç unu , toz şeker ve süt bir sos tenceresine konur ve orta ateşte yaklaşık 20 dakika kadar sürekli karıştırarak pişirilir.

Muhallebi kıvamına gelen bu malzemeye krema ve parçalara ayrılan beyaz çikolata eklenir ve tüm malzemeler bir birine karıştıktan sonra ocaktan alınır.

Derin bir cam kaseye alınan muhallebi mikser ile 3-5 dakika kadar karıştırılarak soğuması sağlanır.

Servis kaselerine konur ve soğuduktan sonra tarçın serpilerek buzdolabında soğutularak servis edilir.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder