Sayfalar

23 Ocak 2016 Cumartesi

Lahana Salatası (Coleslaw)





kışın mevsim sebzeleri ile salata yapmak isteyenler için Lahana salatası. Özellikle sarma veya kapuska yaptıktan sonra kalan lahanalar ile bu salatayı hazırlayabilirsiniz. gayet lezzetli bir salata. Yapanlara şimdiden afiyet olsun..

Malzemeler


  • 1/4 Lahana (300-400 gr kadar)
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • 1-2 çorba kaşığı sirke
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı


Yapılışı

Beyaz lahana ince ince kıyılır. Tuz ve sirke ile ovulur.Bir tencereye sıvı yağ konur. Üzerine ovulan lahanalar suyu ile birlikte eklenir ve karıştırılır. Üzerine kapak kapatılır ve ara sıra karıştırarak 2-3 dakika ocakta tutulur.

Lahanalar soğuduktan sonra yoğurt ve  mayonez ile karıştırarak servis edilir

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder