Sayfalar

4 Ocak 2016 Pazartesi

Zencefilli Elmalı Muhallebi






Zencefili kışın sıklıkla kullanıyorum.Bu kez de muhallebinin içinde denedim. Bence güzel bir tat kattı.Denemenizi öneririm.


Malzemeler


  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yk toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 2 yemek kaşığı krema

  • 3 elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı toz şeker


Yapılışı

Öncelikle elma rendelenir ve toz şeker ile bir tencerede kısık ateşte pişirilir. Ocak kapatıldıktan sonra tarçın eklenir ve soğumaya bırakılır.

Muhallebi yapılacak tencereye krema ve toz zencefil dışındaki diğer malzemeler konur ve karıştırılır. Sürekli karıştırarak pişirilir. En son krema ve toz zencefil eklenir ve yeniden karıştırılır. Ocak kapatılır.

Kup bardaklarına önce elmalı karışım sonra muhallebi pay edilir. Üzerine dövülmüş ceviz eklenir ve soğuduktan sonra servis edilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder