Sayfalar

23 Ocak 2016 Cumartesi

Kakaolu muffin






İçinde kakao ve damla çikolata üzerinde ise nefis bir krema olan bu muffini özellikle çocuklar ama tabii ki büyükler de çok sevecek. Bir bardak süt veya bir fincan kahve ile çok yakışıyor. Ama ben çay ile istiyorum derseniz siz bilirsiniz :)


Malzemeler


  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao (25 gr)
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ (ben zeytinyağı kullandım)
  • 3/4 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı damla çikolata


Kreması için

  • 40 gr beyaz çikolata (yarım paket)
  • 100 gr krema (yarım paket)
  • 1 paket krem şanti 
  • 2 yemek kaşığı labne
  • 1 yemek kaşığı damla çikolata


Yapılışı

Un,kabartma tozu ve kakao elenir ve bir kenarda bekletilir.

Yumurta ve toz şeker krema kıvamına gelinceye kadar mikser ile çırpılır.Daha sonra sıvı yağ ve süt eklenerek kısa bir süre daha çırpılır.

Bu sıvı karışıma kuru karışım 2 -3 seferde eklenir, portakal kabuğu rendesi ve tarçın eklenerek çok kısa bir süre daha karıştırılır ve damla çikolata eklenir.

Muffin kapları yağlanır veya kağıt muffin kalıpları muffin tepsisine konur. Üzerine kek karışımı pay edilir ve 180 derecede 25-30 dakika pişirilir ve soğutulur.

Üstünün kreması için  krema ısıtılır ama kaynatılmaz. Bunun içine beyaz çikolata eklenir ve eritilir. Sürekli karıştırarak ılınan karışıma labne ve toz halinde krem şanti eklenir ve mikser ile karıştırılır. Soğuması ve katılaşması için en az yarım saat buzdolabında bekletilir.

Tamamen soğuyan muffinlerin üzerine pay edilerek servis edilir.

Afiyet olsun

Bu ölçüler ile 9 -10 adet muffin çıkmaktadır



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder